Recipe for traditional Frankfurt “Bethmännchenâ€!!!
250 g marzipan paste
65 g blanched and grated almonds
80 g icing sugar
1 egg white
Egg yolk for coating
Blanched almond halves
Preparation:
Knead marzipan paste with grated almonds, icing sugar and egg white and put in a cool place, if possible over night. Form little balls with the hands and press 3 almond halves in each ball. Then coat with egg yolk mixed with a spoon of water.
Bake at 150°C for 15-20 minutes..
Interactions with other Christmas cookies are not known.
The risk of permanent addictive behavior should be discussed with the attending physician before fabrication and consumption
(Still with orthosis, it begins to be a pain in the neck!)
Translator BL
Tags: Frankfurt, Orthese, Ostern, Weihnachten
Achtung!
Die Dinger gehören definitiv zu den Sucht erzeugenden Substanzen und müssen deshalb unbedingt zeitnah vernichtet werden.
Ich melde mich freiwillig!
Wann hast du die denn gebacken? außerdem müssen es drei halbe Mandeln sein, als Symbol für die drei Bethmann-Söhne. Bethmännchen sind übrigens meine Lieblingsplätzchen, ich mache aber keine!
Halö Schwiegermutter,
beim genauen Betrachten des Bildes sieht man die 3 Mandeln. Ich würde doch niemals Bethmänncher mit nur 2 Söhnen essen
Schade, dass Du keine backst, snief, snief…
Die Bezugsquelle von fotoreifen “Littmännchen-Bethmänncher†wird nicht verraten!!!