Have a lovely 3rd Advent!

Recipe for traditional Frankfurt “Bethmännchen”!!!

250 g marzipan paste
65 g blanched and grated almonds
80 g icing sugar
1 egg white
Egg yolk for coating
Blanched almond halves

Preparation:
Knead marzipan paste with grated almonds, icing sugar and egg white and put in a cool place, if possible over night. Form little balls with the hands and press 3 almond halves in each ball. Then coat with egg yolk mixed with a spoon of water.
Bake at 150°C for 15-20 minutes.
.

Interactions with other Christmas cookies are not known.

The risk of permanent addictive behavior should be discussed with the attending physician before fabrication and consumption :-)

(Still with orthosis, it begins to be a pain in the neck!)

Translator BL

Tags: , , ,

3 Responses to “Have a lovely 3rd Advent!”

  1. Rolling Robo 说道:

    Achtung!
    Die Dinger gehören definitiv zu den Sucht erzeugenden Substanzen und müssen deshalb unbedingt zeitnah vernichtet werden.
    Ich melde mich freiwillig!

  2. schwiegermutter 说道:

    Wann hast du die denn gebacken? außerdem müssen es drei halbe Mandeln sein, als Symbol für die drei Bethmann-Söhne. Bethmännchen sind übrigens meine Lieblingsplätzchen, ich mache aber keine!

  3. Rollinator 说道:

    Halö Schwiegermutter,

    beim genauen Betrachten des Bildes sieht man die 3 Mandeln. Ich würde doch niemals Bethmänncher mit nur 2 Söhnen essen ;-)

    Schade, dass Du keine backst, snief, snief…

    Die Bezugsquelle von fotoreifen “Littmännchen-Bethmänncher” wird nicht verraten!!!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


五 × 9 =